Kónya Imre Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KÓNYA IMRE (MDF): Elnök Úr! Én a pénzügyminiszter úrnak szeretném mondani, hogy ez nem igény kérdése. Most megint úgy merül fel, hogy Kónya Imre igényli vagy nem igényli. Azt gondolom, az ÉT-n olyan változások történtek, amelyek alapvetõen megváltoztatják az adótörvények részleteinek a tárgyalását. Itt többek között én is nyújtottam be olyan módosító indítványokat, amelyeket a bizottságok nem tárgyaltak. A tegnapi tájékoztatásból kiderült, hogy egy bizonyos összefüggésben az ÉT-n méltányolták és egy csomag keretében érvényesítették, éppen a személyi jövedelemadó vonatkozásában.

Úgy gondolom, érdemben egyszerûen nem lehet tárgyalni a részleteket, ha nem tudjuk, hogy melyek ezek a javaslatok, amelyekrõl nagy valószínûséggel sejteni lehet, hogy a kormány el fogja õket fogadni; nagy valószínûséggel sejteni lehet, hogy ezek lesznek azok, amelyek a változásokat képviselik.

Most miért érveljünk mi a módosító indítványaink mellett itt, a Ház elõtt, amikor esetleg lehetséges, hogy egy másik formában ezek a módosító indítványok mégis elfogadásra kerülnek. Teljesen feleslegesnek tûnik ez a mostani részletes vita az elõkészítésnek ebben a szakaszában.

Sokkal jobb lenne szerintem, ha a bizottságok tárgyalnák meg azokat a módosításokat, amelyeket újólag nyújtott be a kormány.

Nem teszek semmiféle konkrét javaslatot egyébként.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage