Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály 105. § (1) bekezdése értelmében a törvényjavaslat részletes vitája a módosításokkal érintett rendelkezések megvitatásából áll. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy az új szerkezetû részletes vitában kizárólag a módosító javaslathoz vagy a módosító javaslattal érintett részhez lehet hozzászólni. Arra figyelemmel, hogy az elõterjesztés a hatályos társasági adóról szóló törvény egyes rendelkezéseit kívánja módosítani, a részletes vita szakaszolásánál is az alapul szolgáló hatályos törvény szerkezetét vesszük figyelembe. Tehát az adótörvények sajátos szerkezetének megfelelõen például külön megnyílik a vita az adókötelezettség, az adóalanyok, az adómentesség tárgyában. Természetesen csak a módosító javaslattal érintett normarészek részletes vitáját fogom megnyitni.

A Házszabály 105. §-ának (4) bekezdése értelmében az Országgyûlés döntése szükséges ahhoz, hogy az egyes részletrendelkezések tárgyalását összekapcsoljuk. Ennek megfelelõen indítványozom az ajánlás 1. és 36. pontjai tárgyalásának összekapcsolását, amelyek az adókötelezettség szabályait módosítják az önkéntes kölcsönös biztosítópénztárakra vonatkozóan. Az indítványról kézfelemeléssel határoz az Országgyûlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés az indítványt látható többséggel elfogadta.

Megkérdezem, kíván-e valaki szólni a hét módosító javaslathoz kapcsolódóan. (Nincs jelentkezõ.) Nem kíván. Mivel felszólaló nincs, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Megkérdezem képviselõtársaimat, kíván-e valaki szólni az ajánlás 2. pontjához, amely a törvényjavaslat 1. §-ának (1) bekezdésében a törvény 2. §- át kívánja kiegészíteni. (Nincs jelentkezõ.) Nem kíván. Mivel felszólaló nincs, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Tisztelt Országgyûlés! Indítványozom, hogy az ajánlás 3., 4., 5., 6. pontjáig terjedõ módosító javaslatok tárgyalását kapcsoljuk össze. Ezek értelmezõ rendelkezéseket módosítanak. Arra figyelemmel, hogy az 5. ponthoz tartalmában kapcsolódik a 41. pontban megfogalmazott javaslat, ezek együttes tárgyalását is indítványozom. Az indítványokról együttesen kézfelemeléssel határoz az Országgyûlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Az Országgyûlés az indítványt látható többséggel elfogadta.

(12.40)

Megadom a szót Veres Jánosnak, aki írásban elõre jelentkezett.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage