Tímár György Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TÍMÁR GYÖRGY (FKGP): Mélyen tisztelt Államtitkár Asszony! Igen tisztelt Képviselõtársaim! Elnök Úr! Hazánk megindult azon az úton, amely az alapvetõ emberi jogok diszkriminációmentes tiszteletéhez vezet el, reményeink szerint minél elõbb. Ennek kapcsán hazánk körülbelül két évvel ezelõtt kötelezõvé tette saját maga számára ezeknek a nemzetközileg is kodifikált joganyagoknak a betartását. Úgy gondolom, ez minden magyar állampolgár számára igen nagy megnyugvást jelentett, mert lényegileg ez azt jelenti, hogy a politikai játszótér távol esik azoktól a minimális garanciáktól, amelyre minden embernek a jogbiztonsága tekintetében építenie kell és lehet.

Sajnálattal kellett tapasztalnom, hogy a mai napig sem jelent meg az idevonatkozó, nemzetközileg is elfogadott joganyag részletezése abban a jogforrásban, amelyet hazánk ennek tart, nevezetesen a Magyar Közlönyben.

A kérdésem lényege igen tisztelt államtitkár asszonyhoz, hogy szándékoznak- e belátható idõn belül ebben a jogforrásban, tehát a hivatalos lapban, a Magyar Közlönyben közzétenni minden olyan releváns döntést, amelyet az alapvetõ emberi jogok strasbourgi érvényesítése során úgy a magyar Igazságügyi Minisztérium, mint országunk közössége annak minõsít. (Szórványos taps az FKGP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage