Csapody Miklós Tartalom Elõzõ Következõ

DR. CSAPODY MIKLÓS (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. A kérdésre adott választ nem tudom elfogadni, a következõ okoknál fogva:

Tisztelt Külügyminiszter Úr! Nem azt kérdeztem, hogy ön kivel találkozott, kivel nem az Amerikai Egyesült Államokban, és ki gratulált az új irányvonalhoz, ki nem, ki mit várt ettõl. Egyszerûen, tisztelt külügyminiszter úr és tisztelt Országgyûlés, tényszerûen le kell szögeznem - ha jelen van valaki a külügyi bizottságból itt még rajtam kívül, kérem, hogy erõsítse meg vagy cáfolja - : a magyar Országgyûlés külügyi bizottságához semmilyen féltervezet, negyedtervezet, vázlat avagy elõkészített bármi, sem magyar- román, sem magyar-szlovák összefüggésben nem jutott el. (Zaj, közbeszólás a jobb oldalon: Igaza van!) Nem jutott el a magyar parlament külügyi bizottságához, elõttem sincs, tisztelt miniszter úr, illetõleg nem osztották szét.

Ha pedig ebben nem a Külügyminisztérium a felelõs, akkor meg kell kérdeznem, hogy személy szerint ki. Nagyon remélem, hogy itt nem a két párt közötti folyamatos kommunikációzavar lesz ismét az oka annak, hogy nem kapták meg a parlament képviselõi ezt a két nemzetközi dokumentumtervezetet. (Zaj, közbeszólások.) Nem kaptuk meg!

Tisztelt Külügyminiszter Úr! Tehát a személyes felelõssége, érdeke-e annak a valakinek, aki ezek szerint nem a Külügyminisztérium munkatársa?

Végezetül, hogy ki mit nyilatkozik, ki mit magyaráz félre: hadd idézzem a magyar sajtó, a Népszabadság november 7-i száma alapján a pozsonyi Pravdát, amelynek Hárs Gábor fõosztályvezetõ úr azt nyilatkozta, hogy a szlovák tervezetrõl - s nyilván a magyar megfelelõrõl - a magyar parlament és a magyar kormány illetékes szervei már folytatják a tárgyalásokat. Javaslom, hogy a magyar kormány saját kebelében, a Miniszterelnöki Hivatalban hozza létre a HIH-t, a "helyreigazító hivatalt".

A választ nem tudom elfogadni. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage