Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Tisztelt Országgyûlés! A kormány sürgõs tárgyalást kérve benyújtotta a diplomáciai kapcsolatokról Bécsben, az 1961. évi április 18. napján kelt szerzõdésben biztosított kiváltságoknak, mentességeknek és könnyítéseknek az Európai Biztonsági és Együttmûködési Értekezlet intézményeinek tisztségviselõire és alkalmazottaira, a résztvevõ államok képviselõire és az EBEÉ missziók tagjaira való kiterjesztésérõl szóló törvényjavaslatát, T/353. számon.

Az elõterjesztést a hétvégi futárpostában kapták kézhez képviselõtársaim.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a törvényjavaslat sürgõs tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - Két képviselõ jelzi, hogy gépe nem mûködik.) Kérném a képviselõ urak gépeit bekapcsolni.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 227 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 3 tartózkodás mellett a törvényjavaslat sürgõs tárgyalását elrendelte.

A kormány ugyancsak sürgõs tárgyalást kérve benyújtotta a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai kinnlévõségeinek rendezésérõl, a járulékbeszedés, végrehajtás és ellenõrzés egységes rendszerének kialakításáról szóló országgyûlési határozati javaslatát T/359. számon. Az elõterjesztést a hétvégi futárpostában kapták kézhez képviselõtársaim.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e az országgyûlési határozati javaslat sürgõs tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 218 igen szavazattal, 1 ellenszavazat és 11 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslatot sürgõs tárgyalásba vette.

Tisztelt Országgyûlés! Selmeczi Gabriella és dr. Kövér László képviselõtársaink, Fidesz, sürgõs tárgyalást kérve, önálló indítványt nyújtottak be a családi pótlékról szóló 1990. évi XXV. törvény módosítására, T/320. számon.

Az önálló indítványt - mint ahogy azt már a jegyzõ képviselõtársam bejelentette - a szociális bizottság az Országgyûlés tárgysorozatába vette.

Kérdezem az elõterjesztõket, hogy kívánja-e valamelyikük a sürgõsséget két percben indokolni. (Igen.)

Selmeczi Gabriella képviselõtársunknak adom meg a szót.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage