Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Képviselõ úr, ha jól értettem, akkor a logikai összefüggés miatt most egyben elmondta valamennyi ponttal kapcsolatban a felszólalást. (Dr. Gyõriványi Sándor: Igen, köszönöm szépen.) Köszönöm.

Megkérdezem képviselõtársaimat, kíván-e valaki a módosító javaslatokhoz - mármint a most egyesítetten tárgyalandó módosító javaslatokhoz - hozzászólni. (Nincs jelentkezõ.) Mivel felszólalási szándékot senki nem jelzett, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 2. pontjához, mely a törvényjavaslat 1. §-ában a törvény 33. § (2) bekezdésének kiegészítésére irányul. (Nincs jelentkezõ.) Felszólalási szándék hiányában - amint azt most megállapítom - a részletes vita e szakaszát is lezárom.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 7. pontjához, amely a törvényjavaslat 1. §-ában a törvény 34. §-a (3) bekezdésének kiegészítését javasolja. (Nincs jelentkezõ.) Senki nem jelzett felszólalási szándékot, így a részletes vita e szakaszát is lezártnak nyilvánítom.

A Házszabály 105. §-a (4) bekezdése értelmében indítványozom az ajánlás 8. és 23. pontjai tárgyalásának összekapcsolását a törvényjavaslat 1. §-ában a törvény 35. §-a (2) bekezdésének, valamint 35/F §-a (2) bekezdésének módosítására vonatkozóan. Az indítványról kézfelemeléssel határoz az Országgyûlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többséggel az indítványt elfogadta.

Megkérdezem, kíván-e valaki szólni a most összekapcsoltan tárgyalandó módosító javaslatokhoz. (Nincs jelentkezõ.) Senki nem jelzett felszólalási szándékot, így a részletes vita e szakaszát lezárom.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 9. és 10. pontjához, amelyek a törvényjavaslat 1. §-ában a törvény 35. §-a (3) bekezdésének módosítására irányulnak. (Nincs jelentkezõ.) Senki nem jelzett felszólalási szándékot, így a részletes vita e szakaszát is lezártnak nyilvánítom.

Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály 105. §-a (4) bekezdése értelmében indítványozom az ajánlás 12. és 19. pontjai tárgyalásának összekapcsolását a törvényjavaslat 1. §-ában a törvény 35. §-a (5) bekezdésének, valamint 35/C §- a (3) bekezdésének kiegészítésére vonatkozóan. Az indítványról ugyancsak kézfelemeléssel határoz az Országgyûlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy látható többséggel az Országgyûlés az indítványt elfogadta.

(17.20)

Megkérdezem, kíván-e valaki szólni a módosító javaslatokhoz kapcsolódóan. (Senki sem jelentkezik.) Senki nem jelzett felszólalási szándékot, így a részletes vita e szakaszát is lezártnak nyilvánítom.

Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály 105. §-a (4) bekezdése értelmében indítványozom az ajánlás 13-as, 20-as, 21-es és 24-es pontjai tárgyalásának összekapcsolását a törvényjavaslat 1. §-ában a törvény 35. §-a (6) bekezdésének, 35/D §-ának, 35/E §-ának, valamint 35/F §-a (4) bekezdésének kiegészítésére vonatkozóan. Az indítványról kézfelemeléssel határoz az Országgyûlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy látható többséggel az Országgyûlés az indítványt elfogadta.

Megkérdezem, kíván-e valaki szólni a módosító javaslatokhoz kapcsolódóan. (Senki sem jelentkezik.) Mivel felszólalási szándékot senki nem jelzett, a részletes vita e szakaszát is lezártnak nyilvánítom.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem, hogy kíván-e valaki valaki szólni az ajánlás 15. pontjához, amely a törvényjavaslat 1. §-ában a törvény 35/B §-a (1) bekezdésének módosítását javasolja. (Senki sem jelentkezik.) Senki nem jelzett felszólalási szándékot, a részletes vita e szakaszát is lezárom.

Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály 105. §-a (4) bekezdése értelmében indítványozom az ajánlás 16., 17., 18. és 25. pontjai tárgyalásának összekapcsolását a törvényjavaslat 1. §-ában, a törvény 35/B §-a (2)-(8) terjedõ bekezdésének módosítására, valamint a 35/F §-ának új bekezdéssel történõ kiegészítésére vonatkozóan. Az indítványról ugyancsak kézfelemeléssel határoz a Ház. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Megállapítom, hogy látható többséggel az Országgyûlés az indítványt elfogadtam.

Megkérdezem, kíván-e valaki szólni a módosító javaslatokhoz kapcsolódóan. (Senki sem jelentkezik.) Senki nem jelzett felszólalási szándékot, így a részletes vita e szakaszát is lezártnak nyilvánítom.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 22. pontjához, amely a törvényjavaslat 1. §-ában a törvény 35/F § (1) bekezdésének kiegészítését kezdeményezi. (Senki sem jelentkezik.) Senki nem jelzett felszólalási szándékot, így a részletes vita e szakaszát ugyancsak lezártnak nyilvánítom.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 26. és 27. pontjaihoz, amelyek a törvényjavaslat 1. §-ában a törvény 35/H §-a (1) bekezdésének módosítását javasolják. (Senki sem jelentkezik.) Senki nem jelzett felszólalási szándékot, így a részletes vita e szakaszát is lezártnak nyilvánítom.

Tisztelt Országgyûlés! A vita lezárása után utoljára az elõterjesztõ kap szót. Megkérdezem Kökény Mihály államtitkár urat... (Dr. Vastagh Pál: Nem õ...!) ...Vastagh Pál igazságügy-miniszter urat... (Dr. Vastagh Pál: Nincs!) Igen. Elnézést, megzavart a törvény tárgya... Ez az egységes csomag, amelynek elõterjesztõje miniszter úr, tehát megkérdezem miniszter urat, a napirendi pont elõadóját, hogy most vagy az egyes módosító javaslatokról történõ határozathozatalt megelõzõen kíván-e válaszolni a vitában. (Dr. Vastagh Pál: A következõ alkalommal!) Az elhangzottakra... (Dr. Vastagh Pál: Legközelebb!) ...a legközelebbi alkalommal.

Tisztelt Országgyûlés! Tehát a módosító javaslatokról várhatóan jövõ heti ülésünkön határoz a Ház.

Soron következik az ügyvédségrõl szóló 1983. évi 4. törvényerejû rendelet módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az elõterjesztést T/156- os számon, a bizottságok ajánlását pedig T/156/5-ös számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Tisztelt Országgyûlés! Az alkotmányügyi bizottság jelezte, hogy nem kíván elõadót állítani. Tisztelt Képviselõtársaim! Mint azt más hasonló esetben is ismertetjük, a Házszabály 105. §-a (1) bekezdése értelmében a törvényjavaslat részletes vitája a módosításokkal érintett rendelkezések megvitatásából áll. Most is felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy az új szerkezetû részletes vitában kizárólag a módosító javaslathoz, vagy a módosító javaslattal érintett részhez lehet szólni.

Mielõtt elkezdünk szakaszosan haladni, tekintettel arra, hogy egy írásbeli elõrejelzett felszólalónk van, akinél nem tudjuk, hogy melyik ponthoz kíván felszólalni - Rubovszky György képviselõ úr az -, megkérem õt, amikor elindulok a törvényjavaslatnál, hogy jelezze azt a részt, vagy ha általános természetû, mint az imént volt, akkor esetleg most is lehet. Megkérdezem képviselõ urat errõl, mikor és hol kíván szólni.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage