Kuncze Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Képviselõ Úr! Egyrészt kicsit csodálkozom azon, hogy képviselõtársam az én aggodalomtól átszõtt nyilatkozatomat olyannak minõsítette, mint amilyennek minõsítette, hiszen például valóban azt mondtam Eigner úrra, hogy az én véleményem szerint nem alkalmas a feladata ellátására. Azt is hozzátettem ugyan, hogy ennek megítélése természetesen az Országgyûlésre tartozik. Én a saját véleményemet közöltem ezzel kapcsolatban; azt gondolom, hogy lehet véleményem az üggyel kapcsolatban.

Másrészt valóban azt mondtam, nem ajánlom neki, hogy a tudomására jutott különbözõ adatokkal a sajtó nyilvánosságához forduljon, de azt gondolom, ezzel nem fenyegettem meg, hiszen például ha mi ketten egy háztetõn állunk, ön, képviselõ úr, a háztetõ szélén, és én azt mondom önnek, nem ajánlom, hogy még egy lépést hátrafelé lépjen, akkor beláthatja, hogy én ezzel megmentem önt. (Taps és derültség a bal oldalon.) S ez semmilyen fenyegetést nem tartalmaz.

Egyébként azt gondolom, hogy a nyilatkozó bíró valóban hibát követett el akkor, amikor azt a bizonyos vitatott nyilatkozatát megtette. Nem véletlen, hogy a parlament nemzetbiztonsági bizottsága foglalkozni kíván ezzel az üggyel. Várjuk meg, hogy a bírók meghallgatása után milyen nyilatkozatot tesz majd ez a bizottság. Köszönöm a figyelmet. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage