Takács Péter Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TAKÁCS PÉTER (MDF): Miniszter Úr! Én nem azt kifogásolom a kormány tevékenységében vgy cselekvéseinek hiányában, hogy feltárja a valóságot. Valóban meg kell mondani az embereknek a valóságot, és aszerint kell cselekedni.

Én azt kifogásolom, hogy egyik percben ezt mondja, a másik percben azt mondja. Én azt kifogásolom, hogy alig volt olyan kormányfõi megnyilatkozás, amelyik után ne következett volna hosszú polémia és hosszú csatározás akár a sajtóban, akár a parlamentben.

Örökösen az az érzésem, hogy a kormány néhány tagja nagyon keményen küszködik a valósággal, néhány tagja viszont berendezkedett arra, hogy politikai nagygyûléseken megkísérelje Torgyán József frakcióvezetõ úr politikai aforizmaalkotó képességét túlszárnyalni. (Derültség.) Úgy hiszem, az ország jövõjét nem a politikai aforizmák fogják helyrebillenteni és megoldani.

Ezért én azt kérem a kormánytól, hogy hagyja abba az ilyen jellegû riogatásokat a pedagógusok körül, az átvilágító bírók, a Brezsnyev-doktrína körül, és cselekedjen a törvények értelmében. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage