Demeter Ervin Tartalom Elõzõ Következõ

DEMETER ERVIN (MDF): Köszönöm a szót. Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Belügyminiszter Úr! A Fõvárosi Fõügyészség 1993. november 25-én nyomozást rendelt el különösen nagy kárt okozó csalás bûntettének alapos gyanúja miatt. A vizsgálat célja annak a megállapítása, hogy történt-e bûncselekmény a Technomark Részvénytársaság és két fõvárosi közüzem gazdasági kapcsolatában. A gazdasági kapcsolat abban merült ki, hogy a fõváros 500 milliós tulajdona - ami 300 millió forint készpénzbõl és 200 millió forint forgalmi értékû telekbõl állt - immáron értéktelen színes papírokká változott.

Az ügyészség - mint ahogy a legfõbb ügyész úr képviselõi kérdésre adott válaszából megtudjuk - a nyomozás lefolytatásával a Budapesti Rendõr- fõkapitányság vizsgálati fõosztálya gazdaságvédelmi osztályát bízta meg. Immár több mint egy év eltelt 1993. november 25-e óta, és még mindig nem tudunk róla, hogy a vizsgálat lezárult-e vagy sem. Gondolom, jelentõsen csorbítja a bûnüldözõ hatóságok tekintélyét, ha valamilyen oknál fogva ilyen hosszú ideig nem tudnak pro vagy kontra eredményt felmutatni.

Ezért tisztelettel kérdezem a belügyminiszter úrtól, mi akadályozza a több mint egy éve megkezdett nyomozás lezárását. Történt-e bûncselekmény a Technomark Részvénytársaság és két fõvárosi közüzem gazdasági kapcsolatában?

Várom a válaszát, miniszter úr. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage