Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! A kormány által támogatott módosító javaslatokat miniszter úr zárszavában is ismertette, illetõleg ezekrõl levélben a frakcióvezetõk tájékoztatást kaptak. A tegnapi napon kiegészítõ tájékoztatást juttattak el a frakcióvezetõknek azokról a támogatott módosító javaslatokról, amelyek tartalmukban kapcsolódnak a korábban jelzett, támogatott javaslatsorhoz, de az elsõ tájékoztatóban nem szerepeltek.

Elõször tehát az elõterjesztõ által támogatott módosító javaslatokról határozunk. A T/44/26. számú ajánlás 1., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10., 11., 12., 13., 14., 15., 18. és 19. pontjait, továbbá a T/44/28. számú kiegészítõ ajánlás 2/1. és 2/2. pontjaiban lévõ módosító javaslatokat teszem fel szavazásra.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e ezeket a módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 244 igen szavazattal, 3 nem szavazattal, 13 tartózkodással a módosító javaslatokat elfogadta.

A 2. pontban lévõ javaslatot nem teszem fel szavazásra, mivel a támogatott javaslatsorban a kiegészítõ ajánlás 2/1. pontja szerinti változatról már határozott az Országgyûlés.

Az ajánlás 16. pontjában a számvevõszéki bizottság a törvényjavaslat vegyes és záró rendelkezéseit új paragrafussal javasolja kiegészíteni, amelyben azt indítványozza, hogy az Országgyûlés kérje fel a kormányt az elkülönített állami pénzalapok meghatározott beszámolója könyvvizsgálóval történõ hitelesítésére. A bizottságok nem támogatják. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 53 igen szavazattal, 208 ellenszavazattal, 8 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

A 17. pontban lévõ javaslatot nem teszem fel szavazásra, mivel a támogatott javaslatsorban a kiegészítõ ajánlás 2/2. pontja szerinti változatról már határozott az Országgyûlés.

Tisztelt Országgyûlés! Határozathozatalunk végére értünk. A záró szavazásra várhatóan jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Soron következik a magánszemélyek jövedelemadójáról szóló 1991. évi XC. törvény módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala. Az elõterjesztést T/233. számon kapták kézhez képviselõtársaim. A bizottságok együttes ajánlását T/233/87. számon, a kiegészítõ ajánlását T/233/98. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megkérdezem dr. Békesi László pénzügyminiszter urat, kíván-e a vitában elhangzottakra válaszolni? (Békesi László: Igen!) Igen, kíván. Megadom a szót Békesi László pénzügyminiszternek.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage