Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Képviselõ úr! Szeretném elmondani, tegnap azért hívtam fel valamennyi frakció vezetõjét, hogy erre a tényre felhívjam a figyelmüket. A felhívás oka ezen kívül az volt, hogy ebbõl a mai ülésnapon az elõre látható problémákat kiszûrjük.

(12.00)

Ha ön tegnap jelzi nekem ezt a problémát, akkor ma reggel házbizottsági ülést hív össze az elnök úr, és a házbizottság meghozza a helyzetnek megfelelõ döntést. Ön azonban - mint minden frakcióvezetõ - azt jelezte, hogy ez az ügy különösebb problémát nem vet fel - hiszen önök is tudják, hogy a nyilvánosság, ha korlátozott módon is, de biztosítva van -, épp ezért számomra, hiszen tegnap személyesen én beszéltem önökkel, váratlan ez a most kirobbant ügyrendi vita.

Most már, azok után, hogy felajánlottam egy kompromisszumos lehetõséget a Háznak, és ez nem aratott minden oldalon nagy sikert, nem tehetek mást, mint hogy az ügyrendi javaslatot felteszem szavazásra. (Szórványos taps.)

Kérem, hogy aki egyetért azzal az ügyrendi javaslattal, hogy ma ne záruljon le a részletes vita, az emelje fel a kezét. (Szavazás.)

Ez látható kisebbség, ezért meg kell állapítanom, hogy a tisztelt Országgyûlés nem fogadta el az ügyrendi javaslatot.

Most visszatérünk a felszólalásokra. Az írásban elõre bejelentkezettek közül megadom a szót Gombos Andrásnak, a Szabad Demokraták Szövetsége részérõl.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage