Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Az elõterjesztés tárgysorozatba-vételével kapcsolatos döntésre kijelölöm a foglalkoztatási bizottságot.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik ma kezdõdõ ülésünk napirendjének megállapítása. A szavazás kézfelemeléssel történik. A házbizottság az Országgyûlés mai ülésének napirendjére és idõtartamára vonatkozó ajánlását a futárpostában kézhez kapták képviselõtársaim. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a házbizottság ajánlásával? Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm, megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többséggel a házbizottság napirendi javaslatát elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Ennek megfelelõen soron következik a Magyar Köztársaság 1993. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló törvényjavaslat zárószavazása. Az elõterjesztés T/44. számon, az egységes javaslat pedig T/44/29. számon került kibocsátásra. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy az egységes javaslatban a 21. §-nál apró leírási hiba történt. A 21. § helyesen így szól: "Az Országgyûlés felkéri a kormányt, hogy a jogtalanul, illetve a rendeltetéstõl eltérõen igénybe vett központi költségvetési támogatások visszafizetésével kapcsolatos eljárási szabályokra az államháztartási reform keretében tegyen javaslatot". A zárószavazás a helyesbített szövegnek megfelelõen történik.

Emlékeztetem önöket, hogy a múlt héten sor került a miniszteri válaszadásra.

(10.30)

Bejelentem, hogy a zárószavazás megkezdéséig senki sem nyújtott be a Házszabály 107. § (1) bekezdése szerinti módosító javaslatot. Így a mai zárószavazás egyetlen döntést igényel.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a Magyar Köztársaság 1993. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 194 igen szavazattal, 35 ellenszavazat mellett, tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem, hogy a Házszabály 50. §-a (6) bekezdése szerint kíván-e valamelyik képviselõcsoport élni a háromperces indokolás lehetõségével. (Szólásra jelentkezik Varga Mihály.)

A Fidesz élni kíván az indokolás lehetõségével? (Igen.) Tessék! Megadom a szót Varga Mihály képviselõtársunknak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage