Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Ismételten megkérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy más frakció nem kívánja-e indokolni a szavazását. (Nincs jelentkezõ.) Nem.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a magánszemélyek jövedelemadójáról szóló 1991. évi XC. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az elõterjesztést T/233. számon, az egységes javaslatot pedig T/233/99. számon kapták meg képviselõtársaim. Emlékeztetem önöket, hogy a múlt héten sor került a miniszteri válaszadásra.

Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály 107. §-a (1) bekezdése értelmében a zárószavazás megkezdéséig módosító javaslatot lehet elõterjeszteni a részletes vitában megszavazott bármely rendelkezéshez kapcsolódóan, azon okból, hogy a megszavazott rendelkezés nincs összhangban az alkotmánnyal vagy más törvénnyel, a törvényjavaslat már megszavazott rendelkezésével vagy a törvényjavaslat módosítással nem érintett valamely rendelkezésével.

Az alkotmányügyi bizottság ennek megfelelõen módosító javaslatot terjesztett elõ, amelyet T/233/100. számon kaptak kézhez képviselõtársaim.

Megkérdezem a további kijelölt bizottságok elnökeit: a költségvetési, a gazdasági, a szociális, a mezõgazdasági, a kulturális bizottság elnökeit, hogy kívánják-e a zárószavazás elhalasztását. (Senki nem jelentkezik.) Megállapítom, hogy a kijelölt bizottságok... Pusztai Erzsébet képviselõ asszony szólni kíván? (Dr. Pusztai Erzsébet: Nem.) Véletlen volt.

Megállapítom tehát, hogy a további kijelölt bizottságok nem kívánnak módosító indítványt benyújtani.

Tisztelt Országgyûlés! Ezek szerint soron következik a záróvita. A Házszabály rendelkezésének megfelelõen a záróvita a részletes vitához hasonló eljárásban történik. Ennek megfelelõen a záróvitában kizárólag az alkotmányügyi bizottság T/233/100. számon beterjesztett módosító indítványához lehet hozzászólni.

Megkérdezem az alkotmányügyi bizottság jelen levõ vezetõit, kívánják-e módosító javaslatukat szóban indokolni. (Senki nem jelentkezik.) Nem kívánják.

Megkérdezem képviselõtársaimat, ki kíván felszólalni. (Senki nem jelentkezik.) Nem kívánnak felszólalni képviselõtársaim sem.

Ennek megfelelõen a záróvitát lezárom.

Megkérdezem Békesi László pénzügyminiszter urat, a törvényjavaslat elõterjesztõjét, hogy egyetért-e az alkotmányügyi bizottság módosító javaslatával.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage