Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Amint a Független Kisgazdapárt bejelentette, az összes pénzügyi, adótörvény-csomaggal kapcsolatban csak akkor tudna elfogadni olyan változtatásokat, mint amilyeneket a társasági adóról szóló 1991. évi LXXXVI. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat elõterjesztett, hogyha az egész pénzügyi szerkezet, az egész adószerkezet úgy került volna átdolgozásra, hogy a családok helyzetét hozta volna mindenekelõtt privilegizált helyzetbe, és csak utána kerített volna sort a társasági adó módosításával a gazdasági élénkítésre.

Mi azt mondjuk, hogy nagyon nagy szükség van gazdasági élénkítésre, de mindent megelõzõen szükség van az ellehetetlenült tömegek gazdasági helyzetének javítására. Ezért, ha a pénzügyi szerkezet teljes átalakításával elõször ezekre fog jutni pénz, ebben az esetben mi boldogan meg fogunk szavazni minden ilyen gazdaságilag elõrevivõnek mondott rendelkezést; hangsúlyozom, ha a kisemberek gondjain, bajain segítünk elõször.

Mivel itt pont fordított sorrendben haladunk, tehát megint a kisemberek vállaira rakják a terheket és ebbõl próbálnak gazdasági élénkítést elérni, szerintünk ebbõl sosem lesz gazdasági élénkítés, mert lassan nincs, ami a belföldi piac kialakításában vásárlóerõként jelentkeznék. Igazán nem szívesen mondom de három nappal ezelõtt, ahogy végigjártam egy piacot Szegeden, szinte senki nem volt, aki ne jelezte volna nekem, hogy ellehetetlenült a lakosság, nem tud már vásárolni... (Általános zaj a bal oldalon.).., tehát ilyen körülmények között a gazdaság élénkítésérõl beszélni - miközben a belsõ piacok panganak - szerintünk elhibázott lépés. Ezért a Független Kisgazdapárt ebben az esetben is következetesen a "nem" gombot nyomta meg. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage