Rott Nándor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. ROTT NÁNDOR (FKGP): Igen tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Rendkívül furcsa ez a szituáció, mert mi most arra vagyunk hivatva vagy kárhoztatva, hogy elkövetett jogsértések sorozatát hagyjuk jóvá és támogassuk.

(18.00)

Az elõbbi vita során elhangzott, hogy a társadalombiztosítási költségvetést nem terjesztették idõben a Ház elé, és hogy nagyon nehéz - egyébként én ezt a költségvetési vitában is elmondtam - úgy dönteni a költségvetésrõl, hogy nem ismerjük az egyik legnagyobb alrendszernek, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak a költségvetését. Itt többen is szóvá tették ezt. Legjobb emlékezetem szerint - de majd a nálam okosabbak ki fognak igazítani, ha tévedek - az államháztartási törvény írja elõ, hogy a költségvetéssel egyidõben kell beterjeszteni az Országgyûlésnek a társadalombiztosítás alapjainak költségvetését is.

Ebben a tekintetben tehát valakiket nagy mulasztás terhel, mert ahogy azt az igen tisztelt képviselõ kolléganõ elmondta, a kormány ugyan hivatkozhat arra a költségvetés kapcsán, hogy a választások miatt késõn alakult meg, nem volt ideje elkészíteni a költségvetést az államháztartási törvényben megszabott idõre, de a társadalombiztosítás erre nem hivatkozhat, mert legjobb ismereteim szerint a társadalombiztosításnál nem tartottak választásokat, az a helyén ült végig. Nyugodtan elkészíthették volna a költségvetést, ami azonban nem történt meg. (dr. Békesi László: Ez az elõzõ napirendhez tartozik!) Most már hónapok óta folyik, mint hallottuk Csehák Judit képviselõ asszonytól...

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage