Rott Nándor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. ROTT NÁNDOR (KDNP): Nagyon szépen köszönöm képviselõ asszony hozzászólását. Azt hiszem, hogy nagyon sok mindenben egyetértünk, két dolgot azonban meg kell jegyeznem.

Az egyik az, hogy itt igenis az állami felügyeletet terhelik bizonyos kötelezettségek, hiszen az országgyûlési határozati javaslat indoklása úgy szól: "a társadalombiztosítási önkormányzatok állami felügyeletének ellátása során tapasztalható volt, hogy a gazdasági életben..." és így tovább és így tovább. Tehát maga a kormány is elismeri, hogy az állami felügyelet ezen a téren vagy mûködik, vagy nem mûködik. Így mûködött, ahogy jelen esetben. Ez az egyik.

A másik: azzal teljesen egyetértek, hogy itt valamit tenni kell. Megítélésem szerint azonban nem országgyûlési határozatra - elnézést a kifejezésért -, ilyen ráolvasásszerû jó tanácsok adására lenne szükség, hanem nagyon határozott törvényhozásra. Mert képviselõ asszony memóriája mellett az én memóriámnak is vannak bizonyos rekeszei, és abban az van, hogy a társadalombiztosítási alapoknak ezért a nagy fene önállóságáért nem az akkori kormánypárt harcolt, hanem a jelenlegi kormánypárt küzdött, a társadalombiztosításnak egy rendkívül idétlen és egy rendkívül rosszul mûködõ önkormányzatáért. Következésképpen - mint ahogy ez bebizonyosodott -, ha ez nem mûködik, akkor viszont az állami felügyeletnél és az Országgyûlés legfõbb hatalmánál fogva gyökeres törvényi változtatásokra lenne szükség. Köszönöm a figyelmüket.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage