Elnök Tartalom Elõzõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Mivel több képviselõtársunk nem jelezte hozzászólási szándékát, az általános vitát lezárom. A részletes vitára bocsátásra késõbb kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Köztársaság 1995. évi költségvetésérõl szóló törvényjavaslat részletes vitájának újramegnyitása. Az elõterjesztést T/210. számon kapták kézhez képviselõtársaim. A módosító javaslatokról, valamint a költségvetési bizottságnak a Házszabály 121. §-a (2) bekezdésében foglaltak szerint benyújtott módosító javaslatáról az Országgyûlés már határozott. Tájékoztatom önöket, hogy a Házszabály 121. §-a (4) bekezdése szerinti tájékoztatóját a költségvetési bizottság elkészítette, ezt T/210/270. számon kiosztották képviselõtársaimnak.

A Házszabály 121. §-a (5) bekezdése értelmében a részletes vitát újból megnyitom. Emlékeztetem képviselõtársaimat, hogy az Országgyûlés az imént hivatkozott rendelkezésben elõírt határidõ kérdésében úgy határozott, hogy eltér a Házszabálytól. Ennek megfelelõen a fejezetek bevételi, kiadási fõösszegét, a hiány mértékét nem érintõ kapcsolódó módosító javaslatokat négy napon belül, azaz péntek délután 16 óráig lehet benyújtani. Az újra megnyitott részletes vitára a pénteki napon kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Az alkotmány 22. §-a (3) bekezdése, valamint a Házszabály 39. §-a (1) bekezdése alapján a kormány az Országgyûlés rendkívüli ülésszakának összehívását indítványozta. A kérelmet, amelyben az összehívás indokát, a javasolt idõpontot, valamint a napirendet megjelölték, a mai napon kézhez kapták képviselõtársaim. Ennek alapján az Országgyûlés téli rendkívüli ülésszakát az 1994. év december 16-a és 1995. január 31-e közötti idõszakra összehívom.

Tisztelt Országgyûlés! Az Országgyûlés õszi ülésszakának következõ, várhatóan kétnapos ülését december 15-én 10 órára összehívom. Ugyanakkor tájékoztatom önöket arról, hogy figyelemmel az imént elhangzottakra is, a december 16-i, pénteki ülésnapra már a téli rendkívüli ülésszak keretében kerül sor.

Mai ülésünket berekesztem, mindenkinek jó pihenést kívánok.

(Az ülés 19 óra 10 perckor ért véget.)

Az ülés jegyzõkönyvének teljes és szöveghû anyagát a Magyar Gyorsírók és

Gépírók Országos Szövetségének beszédgyorsíró szolgálata készítette

(1066 Budapest, Dessewffy u. 9. Tel./Fax: 111-76-86).

Tartalom Elõzõ

Eleje Homepage