Békesi László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. BÉKESI LÁSZLÓ pénzügyminiszter: Köszönöm Elnök Úr! Tisztelt Ház! Kedves Képviselõ Asszony! Az automatikus támogatás lehetõsége szûnt meg, az állami és önkormányzati támogatás lehetõsége azonban kibõvült. Arról van szó, hogy - ismerve ezeknek a bõvítéseknek a természetrajzát, tudva, hogy a legrászorultabb családok körülményeit az önkormányzatok ismerik a legjobban - a kormány 1995-ben, ahogy ez az önök elõtt fekvõ költségvetésben szerepel, 2 milliárd forinttal fölemeli az önkormányzatok lakáscélú támogatását. Összesen 9 milliárd áll így az önkormányzatok rendelkezésére. Ebbõl a plusz 2 milliárdból minden olyan három- vagy többgyermekes - vagy akár kevesebb gyermeket nevelõ - család esetében, ahol indokolt a lakásbõvítésnél a támogatás, az önkormányzatok biztosíthatják ezt a támogatást.

Az automatizmus megszûnése csak annyit jelent, hogy ennek ellentételeként ugyanakkor - a szociálpolitikai támogatások megszüntetésével egyidejûleg - átlagosan négyszeresére emelkednek a nem lakásbõvítést, hanem lakásépítést vállaló családoknak az állami támogatás forrásai.

Tehát még egyszer: 2 milliárddal több van, ez a fedezete annak, hogy az egyébként rászorult családok, ha lakásbõvítést hajtanak végre, megkaphassák a támogatást. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage