Kuncze Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Képviselõ Úr! Az ügybõl valóban általános tanulságok vonhatók le, azonban természetesen nem lenne szerencsés, ha a konkrét ügy néhány mozzanatára nem térnénk ki ma.

Az említett úr, akirõl egyébként utólag kiderült, hogy a Fidesz helyi aktivistája, 1993 májusában tilosban parkolt - egy hosszabb folyamat eredményeként volt kideríthetõ, hogy ki használta azt a gépkocsit, hiszen nem az õ tulajdonában van a gépjármû -, ezután õ a tilosban parkolást elismerte és egy címet adott meg, ahol õ megtalálható.

A bírság kiszabásáról november 2-án és 3-án sikertelenül kísérelték meg írásban értesíteni õt, ezután január 26-án, 27-én szólították fel szintén írásban, de ez is sikertelennek bizonyult. Ezután július 8-án és 11-én próbálták meg a nevezettet napközben elõvezetni, ez is sikertelennek bizonyult, ezt követte a december 5-i elõvezetés, ami egy hibás ügy volt, hiszen január 5-ére szólt az elõvezetés. Ennek kivizsgálására az eljárást megindítottuk és természetesen a felelõst felelõsségre fogjuk vonni.

Persze az ügynek van egy másik tanulsága is: ha valaki vétséget követ el és azt elismeri, akkor vállalja fel annak a következményeit is. Ha ez így lett volna, akkor nem került volna sor erre a sajnálatos végkifejletre.

Az összes többivel természetesen egyetértek, itt valóban szükség van a jogi szabályozás áttekintésére és ha szükséges, akkor megváltoztatására; ennek az ügynek a kapcsán ezt is kezdeményezni fogja természetesen a Belügyminisztérium. Köszönöm a figyelmet. (Taps a bal oldalon.)

(14.50)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage