Áder János Tartalom Elõzõ Következõ

DR. ÁDER JÁNOS (Fidesz): Az elsõ megjegyzésem, hogy szándékosan nem a konkrét esetrõl kérdeztem a belügyminiszter urat, még akkor sem, ha õ erre válaszolt. S csak egyetlenegy megjegyzést hadd tegyek: a következményekért természetesen mindenkinek vállalnia kell a felelõsséget - akkor, ha tud arról, hogy elkövetett valamilyen szabálysértést. Ebben az esetben az adott illetõ nem tudott errõl... (Moraj a bal oldalon.).., hiszen az értesítéseket szabályszerûen nem kapta meg. Ez az egyik.

A másik, a konkrét üggyel kapcsolatban: a bírósági eljárás szerint, illetõleg a büntetõeljárás szerint is lehetõséget kell biztosítani abban az esetben, ha valakit bekísérnek, hogy ott, akkor, amikor az elõállítást a rendõrség foganatosítja, a számlát rendezze, tehát a tartozását, a pénzbírságot kifizesse. A hajnali órák erre nem nagyon adnak lehetõséget és alkalmat, hiszen általában a bankok, posták ilyenkor zárva vannak... (Moraj.).., tehát a pénz feladására, befizetésére nem nagyon van lehetõség.

Végül az utolsó megjegyzésem: én megértem azt, hogy a belügyminiszter urat meglepték a kérdéseim, hiszen nem a konkrét ügyre kérdeztem rá, hanem az ügy általánosítható tanulságait próbáltam meg egyébként itt a Ház elõtt taglalni. Ezért nagyon örülnék és nagyon megköszönném, ha a konkrét kérdéseimre, amelyekre egyébként nem kaptam választ, írásban megkaphatnám a válaszokat.

Köszönöm a figyelmet. (Taps a Fidesz soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage