Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a sürgõs tárgyalással. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 209 szavazattal, ellenszavazat nélkül, 5 tartózkodás mellett az elõterjesztés sürgõs tárgyalásbavételét elrendelte.

(16.20)

Tisztelt Országgyûlés! Dr. Balsai István és képviselõtársai sürgõs tárgyalást kértek az ügyvédségrõl szóló törvényerejû rendelet módosítását kezdeményezõ törvényjavaslatra. Az indítványhoz csatolták 110 országgyûlési képviselõ támogató aláírását, így az Országgyûlés kedvezõ döntése esetén nincs házszabályi akadálya annak, hogy az elõterjesztés még a rendkívüli ülésszakban megtárgyalásra kerülhessen.

Megkérdezem, hogy a Házszabály 46. § (2) bekezdése értelmében rendelkezésükre álló kétperces indoklás lehetõségével kívánnak-e élni az elõterjesztõk. (Dr. Balsai István: Nem.) Nem kívánnak élni.

Kérdezem akkor a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a sürgõs tárgyalással. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 194 igen szavazattal, 6 ellenszavazattal, 13 tartózkodással az elõterjesztés sürgõs tárgyalását elrendelte.

Tisztelt Országgyûlés! Bejelentem, hogy dr. Orbán Viktor és Kósa Lajos képviselõtársaink az 1991. évi XXV. törvény módosítását kezdeményezõ önálló indítványuk tárgysorozatbavétele ügyében a jövõ héten kívánnak szólni.

Tisztelt Országgyûlés! Herbály Imre és Simon József képviselõk sürgõsségi kérelemmel önálló indítványt terjesztettek elõ a gazdasági kamarákról szóló törvény módosítására T/401. számon. Önálló indítványukhoz csatolták a rendkívüli ülésszakban szükséges aláírásokat is, mármint a javaslatuk rendkívüli ülésszakban történõ tárgyalásához szükséges aláírásokat is, mindösszesen 79 aláírást. Az elõterjesztést megtárgyalásra kiadom a gazdasági bizottság helyett a mezõgazdasági bizottságnak.

Tisztelt Országgyûlés! Emlékeztetem képviselõtársaimat, hogy három elõterjesztés általános vitáját lezártuk, de a részletes vitára bocsátásra még nem kerülhetett sor.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak 1995. évi költségvetésrõl szóló törvény hatálybalépéséig szükséges egyes rendelkezésekrõl szóló törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 212 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 7 tartózkodással részletes vitára bocsátotta a törvényjavaslatot.

Rozgonyi József képviselõ úr neve jelent meg a monitoron. Megkérdezem, hogy ügyrendi kérdésben kíván-e felszólalni. (dr. Rozgonyi József: Tévedés, elnök úr.) Nem, tévedés.

Tisztelt Országgyûlés! Indítványozom, hogy a pénzintézetekrõl és a pénzintézeti tevékenységrõl szóló 1991. évi LXIX. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitára bocsátása tárgyában hozzák meg határozatukat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 214 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 10 tartózkodással a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Végül indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a foglalkoztatás elõsegítésérõl és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitára bocsátása tárgyában hozza meg határozatát. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 210 igen szavazattal, 9 ellenszavazattal, 2 tartózkodással a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Képviselõtársaim! Most negyedóra szünetet tartunk. Pontban 16 óra 45 perckor folytatjuk ülésünket.

(Szünet: 16.25-16.44 - Elnök: G. Nagyné dr. Maczó Ágnes

Jegyzõ: Nahimi Péter)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage