Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Megköszönöm dr. Varga Lászlónak, a Kereszténydemokrata Néppárt vezérszónokának elhangzott beszédét. A Fidesz képviselõcsoportja jelezte, hogy nem kíván vezérszónokot állítani.

Tisztelt Országgyûlés! Több képviselõtársam nem jelzett felszólalási szándékot. A monitoron megjelent Szabó Iván frakcióvezetõ úr neve. Kérdezem, hogy e kérdésben kíván-e szólni. (Dr. Szabó Iván nemet int.) Nem.

Mivel az elõterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, felhívom figyelmüket, hogy részletes vitára nem kerül sor. Az általános vita lezárását követõen a törvényjavaslat elfogadásáról kell döntenünk. Kérdezem, van-e ezzel kapcsolatban bárkinek észrevétele. (Nincs jelentkezõ.) Nincsen.

Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az Ideiglenes Nemzetgyûlés megalakulásának 50. évfordulójáról szóló törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - A táblán megjelenõ eredmény láttán a képviselõk tapsolni kezdenek.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 193 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta a törvényjavaslatot. (Dr. Nádori László jelentkezik.) Kérem, gombnyomással jelezze a felszólalási szándékot! (Dr. Nádori László: Nem jó a gépem.) Nem jó a gép. (Dr. Nádori László a már mûködõ mikrofonba: Jelen vagyok - a továbbiak érdekében.) Megadom a szót Nádori László képviselõ úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage