Farkas Gabriella Tartalom Elõzõ Következõ

DR. FARKAS GABRIELLA (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr, és elnézést kérek Bogárdi képviselõ úrtól, de feltétlenül szeretnék két mondatban reagálni.

Az egyik: Matuska képviselõtársam a nadrágszíjparcellák kialakulásának veszélye miatt tart fontosnak törvényi szabályozást. Azt hiszem, ha a tulajdonosokra bízzuk azt, hogy az adásvétel, a bérlet, a csere lehetõségeivel õk ezt a folyamatot elvégezzék és ezt a törvényhozás csak elõsegítse, ez a helyes megoldás.

A másik pedig: felfigyeltem arra, hogy a földkiadó bizottságok újjáalakítását is aggályosnak tartván, valamilyen más szervezeti formát ajánl - ami még nem világos elõttem -, amely a földbérlõk megjelenését is lehetõvé tenné. Csak azt szeretném most hangsúlyozni, hogyha ez törvényben, netán ennek a törvénynek a módosításával történik, az súlyosan veszélyezteti a tulajdonosok, a földhasználók jogait, egy kicsit a téeszesítés önkéntes volta rémlik fel elõttem. Ha úgy gondolják a termelõk - akár bérlõk, akár tulajdonosok -, majd létrehozzák azokat a megfelelõ szervezeteket, amelyek az õ jogaikat védik. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage