Orosz Sándor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. OROSZ SÁNDOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Úgy gondolom, hogy Francz Rezsõvel nem vagyunk kardinális ellentétben, lehet, hogy mások nem pontosan értették azt, amit Francz Rezsõ mondott.

Mindazonáltal jelzem, hogy az alapképzésben az akkori kormányhatalom szervei kõkeményen részt vettek, és legvégül maga a hivatal hozott döntést a földalapokról. Addig meg sem lehetett kezdeni semmilyen további ténykedést. Tehát Sepsey úr vélekedését bizonyos földek elsumákolásáról ilyen alapon hajlamos vagyok megkérdõjelezni. Azt hiszem, nem helyénvaló ebben az Országgyûlésben ilyen fontos kérdésben légbõl kapott rágalmazásokkal félrevinni a vitát, mert nem hiszem, hogy a kétpercesek, hanem sokkal inkább az ilyen légbõl kapott ügyek vitték félre valóban egy kicsit a vitát.

A másik mondandóm mindössze annyi ilyen rövid idõ alatt - meg nem is kívánom szaporítani a szót -, hogy Farkas Gabriella hozzászólásában ismét felütötte a fejét az ideológiai idegeskedés a szövetkezés gondolatától. Azt hiszem, hogy a magántulajdon szentségét valló emberek és politikai erõk számára a szövetkezés a lehetõ legbarátságosabb gondolatkör. Ha valaki ezt befeketíteni kívánja, úgy gondolom, hogy az valamilyen hátsó szándékkal történik. Azt hiszem, nem kellene ennek a parlamentnek annál többet mondani ez ügyben, mint amit a szövetkezeti törvény tartalmaz, hogy minden olyan célra lehet szövetkezni, ami a tagok érdekeit szolgálja, és ha a tagok érdekeinek szolgálatára való szövetkezés szövetkezeti tulajdont is megkövetel, akkor azt is lehessen megtenni. Én ennek lennék, ha úgy tetszik, élharcosa. Köszönöm figyelmüket. (Szórványos taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage