Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Megadom a szót frakció-álláspont indoklása érdekében Farkas Imrének, a Magyar Szocialista Párt képviselõcsoportjából, (Közbeszólások: Már volt.) illetõleg konstatálom, hogy Hegyi képviselõ úr elõadta a szocialista párti álláspontot, tehát nem tudok szót adni a Házszabály értelmében, mert egy frakciót egy megszólalás illet meg. Ugyanez vonatkozik Bakonyi Tibor képviselõ úrra is, a Magyar Szocialista Pártból.

Mivel más frakcióból indoklási szándékot senki nem jelzett, továbblépünk, tisztelt képviselõtársaim. Soron következik az ügyvédségrõl szóló 1983. évi 4. törvényerejû rendelet módosításáról szóló törvényjavaslat zárószavazása.

Az elõterjesztés T/156. számon, az egységes javaslat pedig T/156/6. számon került kibocsátásra.

Emlékeztetem önöket, hogy ez ügyben is múlt héten került sor a miniszteri válaszadásra.

Bejelentem, hogy a zárószavazás megkezdéséig senki se nyújtott be a Házszabály 107. §-a (1) bekezdése szerinti módosító javaslatot. Így ebben a törvényjavaslatban is a mai zárószavazás egyetlen döntést igényel.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést ennek megfelelõen, hogy elfogadja-e az ügyvédségrõl szóló 1983. évi 4. törvényerejû rendelet módosításáról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 259 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 2 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

A Házszabály értelmében ez esetben is meg kell kérdeznem, hogy kíván-e valamelyik képviselõcsoport élni a háromperces indoklás lehetõségével? Senki nem élt ezzel a jogával.

Tisztelt Képviselõtársaim! Most jegyzõi bejelentésre kerül sor.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage