Tímár György Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TIMÁR GYÖRGY (FKGP): Mélyen tisztelt Miniszter Úr! 1948-49-tõl kezdõdõen hazánkban sajnos olyan kormányszintû döntések születtek különbözõ titulussal: határozatként, rendeletként vagy egyéb formában megnevezve, amelyek a mindenkori hatalomgyakorlók és a hozzájuk tartozó nómenklatúra privilégiumait írták elõ. A legjobb tudomásom szerint sajnos a mai napig is hiába várja a nép - tehát akinek a kárára, terhére élveztek egyesek etikátlan elõnyöket -, hogy megismerje ezeket a szabályokat, amelyek tulajdonképpen nem voltak egyebek, mint annak az anatómiai képe, hogy egykor milyen módon gyakorolták kisisteni hatalmukat a nép nyakára ültetettek.

Ezen túlmenõen 1989-ben, illetõleg állítólag már elõbb állítólagos személyek holmi kerekasztalt alakítottak, és részt vettek az egymással folyó alkukban.

Kérem miniszter urat, szíveskedjék tájékoztatni hazánk közösségét, lakosságát, hogy kik vettek részt ezeken a tárgyalásokon, milyen szakértõk vettek részt, milyen alkukat kötöttek, kiknek a kárára, kiknek az elõnyére, kik milyen alkukat nem kötöttek meg. (Derültség a bal oldalon. Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage