Tímár György Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TÍMÁR GYÖRGY (FKGP): Köszönöm, mélyen tisztelt elnök asszony!

Igen Tisztelt Miniszter Úr! Miniszterelnökünk pár héttel korábban egy hasonló témával kapcsolatosan nyilatkozott itt a Ház elõtt, és úgy fogalmazott, hogy nagyon sok etikátlan privatizációs jogügylet zajlott le, követtetett el hazánkban.

Tekintettel arra, hogy igen tisztelt miniszterelnökünk nem jogi szakember, én nem is várok tõle más megfogalmazást. Ön azonban, aki a magyar kincstár õre, akinek kiváló jogi szakértõi is vannak, nyilván úgy értelmezi ezt, hogy polgári jogi szempontból hibás jogügyletek köttettek - úgy értette a miniszterelnök úr -, viszont ezekkel kapcsolatosan felhívom az ön tisztelt figyelmét a hatályos jogszabályi elõírásokra, amelyek semmisnek minõsíthetõvé teszik a feltûnõen aránytalan, a színlelt és az ebbe a kategóriába tartozó többi adásvételi álcázással ellátott ügyletet.

Tekintettel arra, hogy a semmisség egy olyan jogintézmény, amely minden állampolgár számára lehetõséget biztosít a jogügylet eredetre visszamenõ megtámadására, én most, ebben a periódusban nem kívánok még ezzel az alanyi jogommal élni, és nem kívánom a kisembernek, az átlagállampolgárnak - akinek az adóterhei most növekednek azért, mert hibás privatizációs jogügyletek lezajlottak - a figyelmét felhívni, hogy a bíróság elõtt támadják meg semmisségre való hivatkozással. Ezzel szemben elvárom, hogy a magyar pénzügyi tárca vezetõje megfontolja azt, mennyi idõn belül indítja meg... (Az elnök kikapcsolja a képviselõ mikrofonját.)... ezeket a polgári eljárásokat.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage