Gyimóthy Géza Tartalom Elõzõ Következõ

GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Karácsony elõtt van, miniszter úr, és a félév alatti képviselõségem során valóban az elsõ eset, amikor elfogadom az ön válaszát. (Derültség.) Bízom benne, hogy karácsony után - rekedtség nélkül - lesz arra erõnk, hogy utána is nézzünk: valóban megtörtént-e a felelõsségrevonás, amennyiben önök mulasztásokat találnak.

A mûsorral kapcsolatosan azért még meg kell jegyeznem, hogy a 46 millió forint nagy mérvû pazarlásnak minõsül, ez cifra rongyrázás. Mi kisgazdák, akik a puritán erkölcsiséget és a puritán szemléletmódot alkalmazzuk, és szeretnénk a társadalomban... (Derültség.)... Kedves szocialista párti képviselõk - de nem is tudom, inkább az SZDSZ soraiból jött a nevetés -, ez az ország soha nem fog rendbejönni, ha nem a puritán erkölcsiség fog elterjedni ebben a Házban és az egész országban.

Még egyszer köszönöm a válaszát. Figyelmet fogunk szentelni annak, hogy valóban megtörtént-e a felelõsségrevonás. Hogy egy fõpolgármester egy másik polgármesterrel kezet rázzon, s az 46 millió forintba kerüljön az országnak, amikor a mezõgazdasági munkanélkülieknek - hetekig vitatkoztunk - nem tudtuk az 500 milliót megadni, ez nem nevetés tárgya, hanem sajnos a szomorú valóság. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage