Kósa Lajos Tartalom Elõzõ Következõ

KÓSA LAJOS (Fidesz): Köszönöm a szót. Miniszter úr tájékoztatása a Hírközlési Alap vonatkozásában engem megnyugtat. Remélem, a parlament mielõbb a tárgysorozatába tudja venni ennek az alapnak a problémáját, és végre pont kerül arra, hogy a távközlési koncepciókból befolyt összegek sorsa pontosan micsoda. Nyilván azt is tudom pontosan, hogy az elõzõ kormány a Távközlési Alapba befolyt bevételeket meglehetõsen nagyvonalúan kezelte, és nem óhajtanám ennek a felelõsségét, és a késõbbi, a távközlési és az egyéb területekre vonatkozó kihatásait az ön nyakába varrni. Azért kérdeztem erre rá, mert világossá kell tenni, hogy a Hírközlési Alapról szóló törvényjavaslat benyújtása aligha szenvedhet késést ezen ügyek tisztázása miatt.

Nagyon örülök annak, hogy a Technoimpex Rt.-nek a GSM-tender kapcsán kifizetett 1 758 139 125 forintos sikerdíja ügyében ön vizsgálatot indított. Nagyon kíváncsian várom az ez irányú eredményeket. Ugyanis ez az ügylet valóban rendkívül szokatlan. Különösen akkor, ha figyelembe vesszük, hogy a Technoimpex a GSM-tender utolsó fázisában néhány héttel az eredmény kihirdetése elõtt kapta meg egy másik vállalattól ezt a munkát. Éppen ezért ennek az összegnek a sorsa azt hiszem, mindnyájunk számára rendkívül érdekes lehet. Érdeklõdve várom a vizsgálat eredményét. Remélem, a gazdasági bizottság meg tud ezzel ismerkedni.

Végezetül hadd utaljak miniszter úr utolsó szavaira. Nyilván ön is emlékszik arra, hogy úgy a gazdasági bizottságban, mint az ellenzéki képviselõkkel együtt - akár Hatvani Zoltán képviselõ úr ez ügyben tett interpellációjára gondolunk - többen is forszíroztuk a távközlési albizottságban ennek az alapnak az ügyét. Azért kérdeztem meg most önt, hogy világossá váljon, a munka a minisztériumban milyen fázisban van.

Ezzel együtt elfogadom az ön válaszát, várom a vizsgálat eredményét. Nagyon remélem, hogy a Hírközlési Alapban végre nyugvópontra jut a távközlési bevételek sorsa és felhasználása. Köszönöm a szót. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage