Homoki János Tartalom Elõzõ Következõ

DR. HOMOKI JÁNOS (FKGP): A belügyminiszter úr azt mondta, hogy az elõzetes letartóztatás feltételei nem álltak fönn. A Fidesz debreceni kampányfõnökét tiltott parkolás miatt kiszabott párezer forintos be nem fizetett bírság miatt hajnali fél négy órakor tartóztatta le a rendõrség! (Felzúdulás. - Közbeszólások: Elõállította!) Ugyanakkor ebben az ügyben több száz magyar állampolgárt csaptak be a Kenyeres testvérek. Elõre kitervelt módon hajtották végre a sikkasztássorozatot, és szedték be a fejenként 1-2-3 millió forint körüli összeget. (Folyamatos, általános zaj.) Az elsikkasztott összeg a belügyminiszter úr szerint 400 millió forint körül van - de ez se semmi!

Az elkövetõket ezek után a rendõrség futni hagyja. Ez elképesztõ színvonal álláspontom szerint, belügyminiszter úr! (Közbeszólások a bal oldalról. - Dr. Hack Péter: Hát igen, a színvonal elképesztõ!) A károsultak így a rendõrség jóvoltából futhatnak a pénzük után. Ha egy nyugati demokráciában a rendõrség véletlenül ilyen hibát követ el, a károsultaknak a kárt meg kell térítenie.

A rendõrség jelszava: "Szolgálunk és védünk". Kérdezem belügyminiszter úrtól, hogy a több száz károsult érdekét hogyan védte meg a rendõrség. A válasz: sehogyan! Ezeknek az embereknek bizony megrendült a bizalma a törvényességben, de fõleg a rendõrségben. Így a miniszter úr válaszát nem tudom elfogadni. Köszönöm. (Szórványos taps a kisgazdapárt soraiban. - Általános zaj. - Közbeszólások.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage