Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Az együttes általános vitát lezárom. Mivel az elõterjesztésekhez módosító javaslat nem érkezett, az elfogadásukról kell határozni. A határozathozatal egy-egy döntést igényel.

Elõször kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az emberi jogok és alapvetõ szabadságok védelmérõl szóló, Rómában, 1950. november 4-én kelt egyezmény tizenegyedik jegyzõkönyvének megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 218 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Most a törvényjavaslatról határoz az Országgyûlés. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az emberi jogok és alapvetõ szabadságok védelmérõl szóló, Rómában, 1950. november 4-én kelt egyezmény kilencedik jegyzõkönyvének megerõsítésérõl szóló törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 224 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot elfogadta.

Megkérdezem Nagyiványi Zoltánt, hogy milyen kérdésben kíván felszólalni, vagy csak véletlen...? (Véletlen.) Köszönöm szépen.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Köztársaság és a Kínai Népköztársaság között a beruházások elõsegítésérõl és kölcsönös védelmérõl Budapesten, 1991. május 29. napján aláírt megállapodás kihirdetésérõl szóló törvényjavaslat, és a Magyar Köztársaság és Kuvait állam között a beruházások elõsegítésérõl és kölcsönös védelmérõl Kuvaitban, 1989. november 8. napján aláírt megállapodás kihirdetésérõl szóló törvényjavaslat együttes általános vitája és lehetõség szerinti határozathozatala.

Az elõterjesztéseket T/275. és T/276. számokon, a bizottsági ajánlásokat pedig T/275/1. és T/276/1. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Megadom a szót dr. Békesi László pénzügyminiszter úrnak, aki az együttes expozét tartja. Miniszter urat illeti a szó.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage