Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Megkérdezem a gazdasági bizottságot, kíván-e elõadót állítani? Nem kíván. Köszönöm szépen. Kíván-e valaki képviselõtársaim közül felszólalni? Nem kíván.

Tisztelt Országgyûlés! Az együttes általános vitát lezárom. Mivel az elõterjesztésekhez módosító javaslat nem érkezett, a törvényjavaslatok elfogadásáról kell határoznunk. A határozathozatal egy-egy döntést igényel.

Elõször kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a Magyar Köztársaság és a Kínai Népköztársaság között a beruházások elõsegítésérõl és kölcsönös védelmérõl Budapesten, 1991. május 29. napján aláírt megállapodás kihirdetésérõl szóló törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 222 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az országgyûlési törvényjavaslatot elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a Magyar Köztársaság és Kuvait állam között a beruházások elõsegítésérõl és kölcsönös védelmérõl Kuwaitban, 1989. november 8. napján aláírt megállapodás kihirdetésérõl szóló törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 216 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal és 1 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Kedves Képviselõtársaim! Most negyed óra szünet következik. Munkánkat 16 óra 45 perckor határozathozatalokkal folytatjuk. Kérjük a Ház határozatképességének biztosítását.

(Szünet: 16.30-16.50 - Elnök: dr. Salamon László

Jegyzõk: dr. Kiss Róbert, dr. Semjén Zsolt)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage