Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Soron következik ma kezdõdõ ülésünk napirendjének megállapítása. A házbizottság ajánlását kézhez kapták képviselõtársaim. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e ezzel. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a házbizottság napirendi javaslatát elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Az alkotmányügyi bizottság kialakított véleményére figyelemmel a házbizottság a Házszabály 23. § n) pontjában foglalt jogköre alapján a Házszabály 140. §-ának megfelelõ javaslatot terjesztett elõ a Házszabálytól való eltérésre H/436. számon. A javaslat szerint, amelyet kézhez kaptak képviselõtársaim, az Országgyûlés a foglalkoztatás elõsegítésérõl és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat határozathozatala során úgy térjen el a Házszabály 106. § (9) bekezdésében foglalt ötnapos határidõtõl, hogy a Házszabály 106. § (6) bekezdésében foglaltak alkalmazásával a törvényjavaslat zárószavazására öt napon belül, a módosító javaslatokról történõ szavazás napján - azaz ma, 1994. december 27-én - kerüljön sor.

Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály 140. §-a alapján az Országgyûlés a jelen lévõ képviselõk négyötödének szavazatával, képviselõcsoportonként legfeljebb egy felszólaló meghallgatását követõen határozhat úgy, hogy eltér a Házszabály rendelkezéseitõl. Ennek alapján megkérdezem a képviselõcsoportokat, hogy a Házszabálytól való eltéréssel kapcsolatban kíván-e egy képviselõjük szólni. (Nincs ilyen jelzés.)

Tisztelt Országgyûlés! Szólásra nem jelentkeztek a képviselõcsoportok, ennek megfelelõen határozathozatal következik.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy a Házbizottság javaslatának megfelelõen egyetért-e azzal, hogy az Országgyûlés eltérjen az elõbb említett kérdésben és módon a Házszabálytól. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Tisztelt Országgyûlés! Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 310 igennel, 2 ellenszavazattal és 3 tartózkodással úgy határozott, hogy eltér a Házszabálytól.

(13.20)

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Köztársaság 1995. évi költségvetésérõl szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az elõterjesztés T/210. számon, az egységes javaslat pedig T/210/302. számon került kibocsátásra. Az alkotmányügyi bizottság az elõterjesztõ által a záróvitához benyújtott módosító javaslatokról ajánlást készített T/210/304. számon.

Megkérdezem az elõterjesztõt, hogy a beterjesztett módosító javaslatokkal kapcsolatosan kíván-e szólni. (Dr. Békesi László: Igen.) Megadom a szót Békesi László pénzügyminiszter úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage