Békesi László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. BÉKESI LÁSZLÓ pénzügyminiszter: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Tudom, hogy a Házszabály nem ismeri ezt a fordulatot, amellyel egy percre szeretném az önök figyelmét igénybe venni, de kötelességemnek érzem, hogy a kormány nevében megköszönjem önöknek az elmúlt hat hét megfeszített vitáját, megköszönjem önöknek, hogy segítségünkre voltak abban, hogy január elsejével a Magyar Köztársaságnak legyen jóváhagyott költségvetése. Köszönöm a kormánypártok segítségét, támogatását, együttmûködését; köszönöm az ellenzéki pártok megértését, hogy ügyrendi, eljárásbéli kérdésekben partnereink voltak és segítették, hogy ez a procedúra eredményesen záruljon le.

Szilárd meggyõzõdésem, hogy nem a magyar nép rombadöntésének költségvetését fogadta el ez a Ház, hanem egy olyan költségvetést, amely lehetõséget ad arra, hogy szervezettebb keretek között induljon meg a jövõ esztendõben az államháztartáshoz tartozó sok ezer gazdálkodószerv mûködése, és esély legyen arra, hogy elõbb-utóbb egy tartós gazdasági növekedés is bekövetkezzék.

Még egyszer a Ház minden egyes tagjának, a Ház apparátusának és mindenkinek, aki ebben a megfeszített munkában partnerünk volt, a kormány nevében õszinte köszönetet mondok. Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage