Szekeres Imre Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZEKERES IMRE (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Bár Békesi László a kormány nevében köszönetet mondott, úgy gondolom, illendõ dolog, hogy a szocialista képviselõcsoport nevében megköszönjem mind a négy ellenzéki párt együttmûködési készségét, ami a költségvetés elfogadásának alapvetõ feltétele volt. Úgy gondolom, ezzel megteremtõdhetett egy olyan légkör az Országgyûlésben, amelyben a kormánypártok és ellenzéki pártok - képviseljenek bár eltérõ álláspontot egy-egy ügyben - képesek a Ház mûködését, a törvényhozást, az ország társadalmi, gazdasági életét együttesen befolyásolni.

Szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik segítették a Ház munkáját - sokszor szombaton, vasárnap és az éjszakai órákban is -; az õ közremûködésük nélkül nem lett volna elfogadva ez a költségvetés.

Úgy gondolom, hogy a szocialista képviselõcsoport, amelyrõl már megalakulása elõtt azt írták, hogy a költségvetési vitában nem fogja támogatni a kormány szükségszerû és realitásokon alapuló költségvetési politikáját, világosan jelezte, hogy látja és érzékeli, hogy az ország milyen helyzetben van, és támogatja azt a kormányzati politikát, amely ezen a költségvetésen alapul, és ami idõt ad arra, hogy a lényeges és fontos változások elõkészítése egy mûködõképes gazdaság, egy mûködõképes állam keretei között történhessen meg.

Úgy gondolom, ezzel az ország javát szolgáljuk, ezzel az ország stabilitását szolgáljuk, esélyt és reményt adunk arra, hogy a dolgok megváltozzanak az elkövetkezendõ években. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage