Bogárdi Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

BOGÁRDI ZOLTÁN (MDF): Most, hogy a meglepetésnek is vége van... (Derültség a bal oldalon.).., röviden elmondanám az okot.

Az általános és a részletes vitában az elõterjesztéssel kapcsolatosan tulajdonképpen elmondtuk a véleményünket. Most, a végszavazás után nyugodtan mondhatom, hogy az elfogadott törvény minden elképzelést alulmúlt. Teljesen figyelmen kívül maradtak azok a fölvetések, amikrõl megemlékeztünk, teljesen figyelmen kívül hagyta a koalíció azokat a problémákat, amiket a törvényjavaslatnak kezelnie kellett volna. (Folyamatos zaj.) Egyáltalán nem akart a törvényjavaslat foglalkozni azokkal a kérdésekkel, amelyek a szövetkezeti tagságot legjobban nyugtalanítják, elsõsorban a külsõüzletrész- tulajdonosok, nyugdíjasok vagyonának a sorsával, a nyilvánvaló csalásokkal és törvénysértésekkel az átalakulás folyamatában, és egyáltalán nem próbálta kezelni a törvényjavaslat azt a helyzetet, ami mára a szövetkezetek nagy részében kialakult. Nem vette tudomásul a koalíció, hogy szövetkezeteink nagy része - most már, hogy a költségvetést is elfogadtuk, nyugodtan kijelenthetem - ebben az évben föl fog számolódni. Mindenképpen azt a szûk csoportot akarta szolgálni, amelyet szövetségesének tart a szocialista-szabaddemokrata koalíció, és nekik próbálta átjátszani még azt a kicsi vagyont, ami megmaradt. (Folyamatos zaj.)

Azt hiszem, ma már a tsz-tagság világosan látja, hogy ez az út a semmibe vezet. Ebben az évben nyugodtan bejelenthetik, hogy a szövetkezeti üzletrészük értéke nulla. Ezzel kell önöknek szembenézni, és ehhez mi nem kívántunk statisztálni. Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage