Sümeghy Csaba Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SÜMEGHY CSABA (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! A Fidesz frakciója az elmúlt négy évben a kilenc törvénymódosítás kapcsán rendszeresen nemmel szavazott, a mostani benyújtott törvényjavaslatnál tartózkodott. Tette ezt a következõk miatt:

A frakció általános véleménye az, hogy a Magyarországon hárommillió ember megélhetését érintõ gazdasági kérdésben nem lehet politika tárgyává tenni egy törvény szabályozását. Úgy gondoltuk - és ezt elmondtuk már a múltkor -, hogy a jelenlegi szövetkezeti törvény nem oldotta meg sem a szövetkezeti tagok, sem a kívülállók, sem a szövetkezetbõl kiváló emberek helyzetét és sorsát. Ezek az emberek a magyar parlamenttõl igénylik helyzetük rendezését és azt, hogy a parlament egy olyan szövetkezeti törvényt hozzon meg mihamarabb, amely ezt a kérdést véglegesen megoldja.

Ugyanakkor úgy gondolom, szükségként merül fel az is, hogy azoknál a szövetkezeteknél, ahol erre a lehetõség és feltétel fennáll és a szövetkezetek önkéntesen úgy döntenek, hogy részvénytársasággá vagy gazdasági társaság más formájává alakuljanak át, akkor ezeket a lehetõségeket meg kell nyitni.

Tehát összegezve: a Fidesz frakció úgy látja, hogy gazdasági kérdéseket nem lehet a politika súlya alá tenni, és a helyzetet mihamarabb rendezni kell. Köszönöm figyelmüket. (Taps a Fidesz padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage