Gyõriványi Sándor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. GYÕRIVÁNYI SÁNDOR (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Mélyen tisztelt Országgyûlés! A foglalkoztatási törvény az elõzõ ciklus törvényhozásának egyik kiemelkedõ alkotása volt, és nyilvánvalóan mint minden jogalkotásnak, idõrõl idõre meg kell újulnia.

Ezt a megújítást ez a meglehetõsen rövid, és mint annak idején a vezérszónoki elõadásomban kifejtettem, meglehetõsen sokhelyütt ellentmondásos törvénykiegészítés teremtette meg, holott annak idején ígéretet kaptunk, hogy ez a törvény az idõk szavának megfelelõen teljes megújításra kerül, és egy új foglalkoztatási törvény lép a helyébe.

Ez okozta, hogy a törvénynek számos olyan apró változata és hibája jelentkezett, amiket mi módosító javaslatokban szerettünk volna kijavítani, elsõsorban azokat, amelyek az újonnan alakult önkormányzatok terheit növelték, és ezeknek az önkormányzatoknak a lehetõségeit fogták vissza, és sok-sok apróbb kérdésben ezeket a lehetõségeket akadályozták. Éppen ezért tettünk számos, erre vonatkozó módosító javaslatot is, amelyeket itt a szavazóhenger elutasított, és ezeket a javaslatokat, amelyeknek egy részét ugyan módosító javaslatok, csatlakozó módosító javaslatok formájában a kormány is elfogadott, ezt a javaslatot egyébként itt a megszavazás során nem hallottam, itt volt egy elfogadott csatlakozó módosító javaslat is, ennek következtében frakciónk nem fogadta el. Köszönöm szépen. (Taps az FKGP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage