Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Megkérdezem a költségvetési bizottság elnökét, kíván-e a költségvetési bizottság elõadót állítani. (Nem.) Nem kíván.

Megkérdezem képviselõtársaimat, hogy kíván-e valaki felszólalni. (Nincs jelentkezõ.) Felszólalási szándékot senki nem jelzett.

Tisztelt Országgyûlés! Az általános vitát lezárom.

Mivel az elõterjesztésekhez módosító javaslat nem érkezett, a törvényjavaslat elfogadásáról kell határoznunk. A határozathozatal egyetlen döntést igényel. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság és a Cseh Köztársaság között a kettõs adóztatás elkerülésére és az adóztatás kijátszásának megakadályozására a jövedelem- és vagyonadók területén Prágában, 1993. január 14-én aláírt egyezmény megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 283 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Megkérdezem, hogy kíván-e valaki indokolási lehetõséggel élni. Kertész Zoltán véletlenül jelentkezett? (dr. Kertész Zoltán: Igen.) Köszönöm szépen.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a társadalmi szervezetek, a nemzeti és etnikai kisebbségi szervezetek, valamint az egyházak költségvetési támogatására szolgáló pénzeszközök elosztásának bizottsági elõkészítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslat általános vitája és határozathozatala. Az elõterjesztést H/434. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Dr. Gál Zoltán úr, az Országgyûlés elnöke, a napirendi pont elõterjesztõje jelezte, hogy nem kíván szólni.

Megkérdezem az alkotmányügyi bizottság elnökét, hogy kíván-e a bizottság elõadót állítani. (Nem.) Nem kíván, köszönöm szépen.

Megkérdezem tisztelt képviselõtársaimat, hogy kíván-e valaki ebben a témakörben felszólalni. (Nincs jelentkezõ.) Nem kíván.

Tisztelt Országgyûlés! Az általános vitát lezárom. Mivel az elõterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, az országgyûlési határozati javaslat elfogadásáról kell döntenünk.

Tisztelt Országgyûlés! A határozati javaslat elfogadásával egyidejûleg az Országgyûlés határoz a bizottság tagjainak és tisztségviselõinek személyérõl is. Az erre vonatkozó tájékoztatót a mai napon kézhez kapták képviselõtársaim. A határozathozatal tehát egyetlen döntést igényel.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a társadalmi szervezetek, a nemzeti és etnikai kisebbségi szervezetek, valamint az egyházak költségvetési támogatására szolgáló pénzeszközök elosztásának bizottsági elõkészítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot, figyelemmel a bizottság tagjaira és tisztségviselõire is. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 260 igen szavazattal, 7 ellenszavazattal, 18 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Felkérem a most elfogadott, megalakult bizottságot, hogy a viták alatt tartsa meg alakuló ülését a fõemelet 55. számú teremben, annak érdekében, hogy a pályázati felhívás még ebben az évben közzétételre kerüljön.

Tisztelt Képviselõtársaim! Most negyedórás szünet következik. Kérem, hogy utána határozatképesen jelenjenek meg az ülésteremben. Köszönöm szépen.

(Szünet: 15.58-16.14 - Elnök: dr. Gál Zoltán

Jegyzõk: dr. Kiss Róbert és Sasvári Szilárd)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage