Deutsch Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. DEUTSCH TAMÁS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Bauer Tamás képviselõ úr az év utolsó, de egy részében pontatlan elõterjesztését mondta el az elõzõekben, úgyhogy én most ebben az egy rövid részben szeretném õt kiigazítani. Ez nem a mostani elõterjesztés tényleges tartalmához igazodik, azonban azt gondolom, hogy a történelmi hûség kedvéért érdemes ezzel a megjegyzéssel talán még további húsz másodpercig feltartani a Ház munkáját.

1989-ben az ellenzéki kerekasztal két pártja - amely szeptember 18-án a nemzeti kerekasztal-megállapodásokon nem írta alá a megállapodást -: a Szabad Demokraták Szövetsége és a Fiatal Demokraták Szövetsége volt az, amelyik együtt kezdeményezte a népszavazást. Ehhez - bár lehet, hogy ez ma már kellemetlen az akkori népszavazást kezdeményezõ egyik pártnak - két másik párt is csatlakozott: a Független Kisgazdapárt és a Szociáldemokrata Párt, tehát így végül is ez egy négypárti kezdeményezéssé vált.

Úgy érzem, azért fontos ezt a megjegyzést most itt elmondanom, mert Bauer Tamás képviselõ úr, aki nyugat-európai egyetemeken gazdaságtörténetet oktat, nagyon jól tudja, hogy egy ilyen tévedésért egy egyetemi vizsgán elég rossz jegyet szoktak adni a diákoknak. Azt gondolom, a parlamentben sem lehetne ezt megengednie magának. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon, zaj a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage