Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Úgy gondolom, nem szerencsésen indult a '95. évi országgyûlési ülésszak... (Derültség.).., sajnos, egy sértõ megjegyzést egy másik sértõ megjegyzés követett, ezért a miniszter urat is figyelmeztetnem kell. (Taps a jobb oldalon.)

Tisztelt Országgyûlés! Javaslom, hogy térjünk rá a napirendek megtárgyalására. (Zaj, mozgás.) Azt hiszem, ez a célszerû.

Tisztelt Országgyûlés! A kormány számos önálló indítványt nyújtott be. Ezek felsorolását a futárpostában kiküldött napirendi ajánlás tartalmazza, amelyet kézhez kaptak képviselõtársaim, és kifüggesztésre került. Az önálló indítványok címeit és irományszámait idõtakarékosság miatt most külön nem ismertetem. A tárgysorozatba-vételrõl való döntésre a holnapi bizottsági elnöki értekezletet követõen fogom kijelölni a bizottságokat, és akkor szükségszerûen ismertetem az elõterjesztések címét is.

Tisztelt Országgyûlés! Bejelentem, hogy az Országos Választási Bizottság benyújtotta a helyi önkormányzati képviselõk és polgármesterek 1994. évi választásáról szóló beszámolóját J/447. számon.

Tisztelt Országgyûlés! A kormány, sürgõs tárgyalást kérve, több elõterjesztést nyújtott be, így

a nyugellátások és a nyugdíjszerû rendszeres szociális ellátások 1995. évi márciusi emelésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatát H/463. számon;

a társadalombiztosításról szóló 1975. évi II. törvény módosítását indítványozó törvényjavaslatát, T/438 számon;

a társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak 1995. évi költségvetésérõl szóló törvényjavaslatát T/464. számon;

a Duna egyoldalú elterelése miatt szükséges teendõkrõl szóló országgyûlési határozat módosítását kezdeményezõ országgyûlési határozati javaslatát H/465. számon.

Tisztelt Országgyûlés! Az emberi jogi bizottság, sürgõs tárgyalást kérve, benyújtotta a nemzeti és etnikai kisebbségi szervezetek költségvetési támogatásáról szóló országgyûlési határozati javaslatát H/454. számon.

Az elõterjesztések sürgõs tárgyalásbavételérõl a holnapi napon határoz az Országgyûlés.

Tisztelt Országgyûlés! Felkérem jegyzõ képviselõtársamat, hogy tájékoztassa az Országgyûlést képviselõi önálló indítvány tárgysorozatba-vétele ügyében született döntésrõl.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage