Matuska Sándor Tartalom Elõzõ Következõ

MATUSKA SÁNDOR (MSZP): Tisztelt Országgyûlés! Tisztelt Képviselõtársaim! A 3. § - amely a 7. § (4) bekezdését módosította - kiegészítését és csatlakozó módosítását kezdeményeztem.

A következõképpen szólna: "Ha a részarány-földtulajdonos vállalja, hogy a kiadásra kerülõ földjét meghatározott állattenyésztõ telep ellátásához szükséges takarmány elõállítása céljából haszonbérbe adja, földtulajdonát az állattenyésztõ telephez legközelebb esõ olyan földbõl kell kiadni, amely a részarány-földtulajdonosok földalapjába tartozik."

Az általam benyújtott csatlakozó módosító indítvány támogatására azért kérem önöket, mert közismert, hogy az állattenyésztés helyzete az utóbbi idõben nagyon megnehezült, nem kis mértékben amiatt, mert a takarmánytermesztésre és különösen legeltetésre alkalmas területek sok esetben nem ott találhatók, ahol az e célra szolgáló telepek. Tehát amennyiben a részarány-tulajdonos vállalja, hogy a kiadásra kerülõ földjét takarmánytermesztés céljára az állattenyésztõ telep ellátására vagy legeltetésre adja bérbe, akkor azt mindenképpen célszerû az állattenyésztõ telephez közel esõ helyen kiadni.

Ezzel a módosítással a meglévõ épületvagyon hasznosítása válik könnyebbé, sok esetben például már a többször említett legelõk esetében így válik egyáltalán lehetségessé és jövedelmezõvé.

Kérem képviselõtársaimat, hogy módosító javaslatomat gondolják át, és ha lehetséges, akkor támogassák. Köszönöm. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage