Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Képviselõ Úr! Köszönöm. A vita lezárásával kapcsolatban most tényleg tisztába kell tennünk a problémákat, mert most már többrõl is beszéltünk.

Tehát az egyik az - és ez egy alapvetõ helyzet -, hogy részletes vita lezárásáról egységesen nem lehet beszélni, hiszen a törvényjavaslatot részleteiben tárgyaljuk, és a tárgyalt részletek szerint zárjuk le a részletes vitát.

Az alkotmányügyi bizottság nem kijelölt bizottsága ennek a törvényjavaslatnak. Ettõl függetlenül módja, lehetõsége és joga is, hogy ha úgy ítéli meg, akkor megtárgyalja a törvényjavaslatot. Ahogy a kijelölt bizottság is a részletes vita lezárása ellenére és után terjeszti elõ ajánlását a csatlakozó módosító javaslatok tekintetében, ugyanez a lehetõsége az alkotmányügyi bizottságnak is megvan. Csak akkor nyilván célszerû lesz a házbizottságnak jelezni, hogy az alkotmányügyi bizottság a részletes vita adott pontokban való ismételt megnyitását kéri.

Tehát most nem tudok többet tenni, mint azt, hogy a házszabályi rendelkezés szerint haladunk, és ha a felszólalási igények elfogytak, a Házszabály értelmében le kell zárnom. Én legalábbis így értelmezem a Házszabályt.

Szót kért Hack Péter, az alkotmányügyi bizottság elnöke. Megadom a szót.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage