Surján László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SURJÁN LÁSZLÓ (KDNP): Ezek szerint önt, miniszter úr, hivatali elfoglaltsága megakadályozta abban, hogy tiszteletét tegye Sík Ferenc ravalata elõtt. (Moraj a bal oldalon.) A tegnapi nap folyamán ön ízléstelenségnek minõsítette... (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Az is!) ...és visszautasította azt a feltételezést, hogy bármifajta összefüggés lehet az ön által megfogalmazott elvárások és Sík Ferenc ön által is sajnálatosnak minõsített halála között. Igaza van, nincs a világon olyan büntetõ jogász, aki egy ilyenfajta összefüggést megállapítana. Én sem vádolom önt!

Egyetlen kérésem van mindössze. John Hunter, az 1700-as évek kiváló skót sebésze saját magán figyelte meg, hogy felindultság, harag és félelem állapotát szívgörcsök követik. Halála is egy olyan szívgörcs után következett be, amelyet egy heves igazgatótanácsi ülés hozott létre.

(14.20)

Azóta ezt az orvosegyetemek tanítják. Az ön felügyelete alatt orvosegyetemek vannak. Ne fogalmazzon meg olyan elvárást ezek felé, hogy ezt az összefüggést ne tanítsák! Köszönöm. (Taps az ellenzék soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage