Fodor Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. FODOR GÁBOR mûvelõdési és közoktatási miniszter: Köszönöm szépen. Képviselõ úrnak azt tudom mondani válaszként, hogy természetesen mindent megteszünk azért, hogy ezek a jegyzékek minél hamarabb nyilvánosak legyenek, meg lehessen õket ismerni, és minél hamarabb szeretnénk megoldani azokat a problémákat, amelyekre rávilágított.

A következõ okok miatt kell bizonyos késedelmet szenvednie ennek a munkának:

Elõször is a közoktatási törvény módosítása, amely jelentõs feladatot állít elénk azzal a hosszú távú stratégiai koncepcióval és Nemzeti Alaptantervvel együtt, amelynek elkezdõdtek a vitái, és amelyek nyilván sokak számára ismertek itt a Házban - gondolom, különösen az oktatási bizottság tagjai számára -, nos ezekkel együtt párhuzamosan kívánjuk a közoktatási törvény módosítását is végrehajtani. E módosításból sok minden következik, többek között a területi oktatási központok felszámolása is - amely a kormányprogramban szerepel -, amely oktatási központoknak ugyancsak köze van ehhez a kérdéshez, amit képviselõ úr felvetett. Tehát emiatt valóban késedelmet szenvedett ez a munka, de valóban mindent meg fogunk tenni azért, hogy ez minél hamarabb befejezõdjön.

Végezetül képviselõ úrnak hadd jegyezzem meg azt, hogy nagyon szívesen és a részletekbe menõen is válaszolok ezekre a kérdéseire, és szívesen látjuk képviselõ urat a minisztériumban is, ha érdeklõdni kíván. De a képviselõ úr azt fogalmazta meg ma kérdésként: elképzelhetõ-e, hogy egy miniszter nem tartja be a törvényeket. Ez elég talányos kérdés, és hálás lennék, ha az elkövetkezendõ idõben kicsit konkrétabban fogalmazná meg ezt. Bár úgy tudom, munkatársam próbálta öntõl ezt megkérdezni, és ön azt mondta, hogy ehhez még Dobos Krisztinával tanácskoznia kell elõbb... (Derültség és zaj.).., hogy meg tudja-e konkrétabban fogalmazni ezt a kérdést. Én mindenesetre azt javasolnám, hogy legközelebb egy kicsit pontosabban fogalmazza meg ezt. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

(14.40)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage