Benedek Mihály Tartalom Elõzõ Következõ

BENEDEK MIHÁLY (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Asszony! Szabadságom alatt választókörzetem polgármesterei - a Szabolcs-Szatmár és Hajdú-Bihar megyei képviselõtársaimhoz hasonlóan - engem is megkerestek, és elkeseredésükrõl számoltak be azért, mert egy jogszabályváltozás miatt közel 30 százalékkal csökkenteniük kell a közhasznú foglalkoztatottak létszámát ezekben a gazdaságilag, társadalmilag amúgy is hátrányos helyzetben lévõ régiókban.

(14.50)

Azt gondolom, hogy ez a közhasznú foglalkoztatás elsõdlegesen és kiemelten térségünkben a szociális munkásoknál és az oktatás területén különbözõ asszisztensi formában történt. Elsõsorban pályakezdõ munkanélkülieket képeztek át erre, és ezt nagy közmegelégedésre végezték.

Ismerve miniszter asszonynak a munka világához kapcsolódó jószándékát, ezért kérdezem, hogy ezeknek a régióknak a hátrányos helyzetét is figyelembe véve, tervez-e a Munkaügyi Minisztérium - esetleg a pozitív diszkrimináció alkalmazásával is - az átmeneti idõszakra egy olyan megoldást, amely ezekben a régiókban tovább biztosíthatná a közhasznú foglalkoztatás elmúlt éves létszámát. Köszönöm szépen. Várom válaszát.(Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage