Pallag László Tartalom Elõzõ Következõ

PALLAG LÁSZLÓ (FKGP): Köszönöm a lehetõséget, elnök asszony. Tisztelt Képviselõtársaim! Ellentétben az elhangzottakkal, kérem képviselõtársaimat, hogy ne szavazzák meg mentelmi jogom felfüggesztését.

Szeretném még kiegészíteni az elhangzottakat azzal, hogy annak tudatában nyilatkoztam, miszerint az átlag újságolvasó számára nem egyértelmû, hogy ki is az az érintett személy. Márpedig a Legfelsõbb Bíróság iránymutatása szerint ez lenne az alap a sértettséghez, ennek tudatában nyilatkoztam.

Azonkívül pedig az ügy érdekessége az, hogy az október 27-i újságcikkre 30- án reagálva a Békés Megyei Nap címû újságban, valamint a Békés Megyei Hírlapban megnevezte magát Markó István, hogy igenis én vagyok az a személy, akirõl Pallag László nyilatkozott. Ezek után nem felel meg a bírósági keresetben foglaltaknak az, ami elhangzott Markó István részérõl. Így gyakorlatilag õ kéri, hogy én vonjam vissza a rá utaltakat.

Azt mondja a közmondás, hogy akinek nem inge, ne vegye magára. (Folyamatos zaj.) A kampány során szándékosan nem neveztem meg Markó Istvánt, õ viszont ezt a kampány során kampányolásra fölhasználta, és gyakorlatilag be is jutott a Békés megyei önkormányzatba. Ez egy jó kampányfogás is volt tulajdonképpen a részérõl.

Nekem semmi kedvem és szándékom bíróságra járni ilyen ügyekben. Azt hiszem, ha ez így fog menni, hogy mindig bírósági keresetet von maga után egy-egy nyilatkozat, akkor nyugodtan mondhatjuk, nem önkormányzati (sic!), hanem alperesi képviselõk leszünk.

Képviselõtársaim, köszönöm a figyelmüket, és kérem, hogy mentelmi jogomat ne függesszék fel. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Szórványos taps a kisgazdák padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage