Kiss József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KISS JÓZSEF, a szociális és egészségügyi bizottság elõadója: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselõtársaim! Ebben a szokásosan szûk körben, amely általában a társadalombiztosítással és szociálpolitikával foglalkozik ilyenkor estefelé a parlamentben, azt hiszem, nem kell külön mondanom, hogy egy eléggé jelentõs törvénymódosítás került a Ház asztalára. És talán észrevették képviselõtársaim a következõ hetek programjában, hogy ez a módosítás nincs egyedül. Jelenleg két országgyûlési határozat, s egyelõre három beterjesztett törvény vagy törvénymódosítás, és egy várható módosítás szerepel ebben a témakörben.

A szociális és egészségügyi bizottság január 27-én tárgyalta a 438. számú törvényjavaslatnak, a '75. évi II. törvény módosításának az ajánlását, és egyhangúlag támogatta ennek a törvénymódosításnak az általános vitára való alkalmasságát. 438/2. számon egyébként egy részletesebb írásos ajánlást is megkaptak képviselõtársaim errõl. Fontosnak tartanám ebbõl kiemelni azt, hogy a bizottsági vita lényege az volt, hogy ütköztettük az Egészségbiztosítási, a Nyugdíjbiztosítási Önkormányzat és az elõterjesztõ Népjóléti Minisztérium véleményét különbözõ kérdésekben, egyébként döntõen azokban a kérdésekben, amelyeket miniszter úr expozéjában is említett.

Fontosnak tartok még egyet megjegyezni, azt, hogy a törvény számos pontja, sõt azt lehetne mondani, hogy a módosítás valamennyi pontja az elõbb említett csomag egy másik törvényjavaslatával, vagy a majdan beterjesztésre kerülõ, a társadalombiztosítás '95. évi költségvetésérõl szóló törvénnyel szorosan összefügg, és a Ház ütemezési programjában is jól látszik, hogy jó lenne, ha ez a két törvény egyidõben kerülne elfogadásra, és szinkronban lenne a kettõ egymással. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage