Gyõriványi Sándor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. GYÕRIVÁNYI SÁNDOR, a szociális és egészségügyi bizottság elõadója: Köszönöm a szót, elnök asszony. Mélyen tisztelt Országgyûlés! A szociális és egészségügyi bizottság 1995. január 26-i ülésén tárgyalta és vitatta meg ezt a miniszter úr által most nagy vonalaiban érintett törvényt, amelyet novemberben a korábbi, az úgynevezett T/282-es változatban egyszer már megvitattunk, és megállapítottuk azt, hogy erre a módosításra, illetve az eredetileg benyújtott törvény visszavonására tulajdonképpen azért volt szükség, mert a foglalkoztatási törvény néhány szakasza, valamint az 1995. évi költségvetés néhány szakasza idõközben ezt szükségessé tette.

Kétségtelenül új és nagyon fontos elem a gyermeknevelési támogatás - bár ez a novemberben elõterjesztett törvényjavaslatban is benne volt - biztosítási idõhöz nem kötése, valamint a munkanélküliek közösségi munkavégzésére vonatkozó javaslatoknak a módosítása, amit szintén fontosnak tartunk.

A szabályozás véleményünk szerint egészében és részleteiben is szükséges, ezért a szociális és egészségügyi bizottság egyhangúlag támogatja a törvényjavaslat általános vitára való bocsátását. Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage