Pusztai Erzsébet Tartalom Elõzõ Következõ

DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDF): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõtársaim! Most már nem elõször hallom azt az érvet, mintha legalábbis a korábban ellenzékben lévõ képviselõk nem itt ültek volna a parlamentben és nem vitatták volna végig négy éven keresztül a költségvetést és a lehetõségeket, mintha nem tudták volna, hogy ez az ország milyen helyzetben van.

Képviselõtársam illúziókat kerget, amikor azt gondolja, hogy az elmúlt négy évben a költségvetési helyzet sokkal könnyebb volt! Hiszen nem véletlenül mondták ránk azt, hogy milyen katasztrofális intézkedéseket hozunk. Nem véletlenül volt Magyarországon taxisblokád. Nem azért, mert a kormány rosszat akart, hanem mert kényszerült rossz lépéseket tenni. Úgy emlékszem, és ha visszagondol vagy visszanéz egy picit a '90-es választások elõtti, akkor aktív kormány nyilatkozataira az ország helyzetérõl, akkor nem tartom valószínûnek, hogy azt hallaná, vagy azt mondták volna, hogy a következõ négy év valami nagyon könnyû lesz.

Nem mirajtunk múlott az az adósságállomány, amit törlesztenünk kellett négy éven keresztül! Nem mirajtunk múlott az a tönkrement, lerobbant szocialista ipar, amit át kellett alakítani, csõdök tömegével és rohamosan növekvõ munkanélküliséggel! Képviselõ úr nyilván tudja, hogy ezek tények voltak az elmúlt négy évben is. Mi soha nem mondtuk azt, hogy ez az ország rózsás helyzetben van. Soha nem mondtuk azt az elmúlt négy év alatt, hogy itt sokkal jobbat lehetne tenni. Ezt nem mi szoktuk mondani, ez az ellenzék oldaláról érkezett általában!

Azt pedig, hogy az 1994-es évrõl a statisztikai adatokat közöltük a változásokról, a megindult növekedésrõl, szíveskedjék megnézni a '94-es év összefoglaló adatait, és pontosan ezeket fogja megtalálni. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage